Frequently Asked Questions

Heb je een vraag over de server? Kijk dan hieronder of ‘ie misschien al eerder is gesteld! Zo niet? Vraag dan in de Discord om hulp!

kan de server 1.8 pvp worden?

Kortgezegd: nee. 1.9 pvp is meer realistisch, past beter bij het quest-systeem en is minder gevoelig voor pvp-hacks.

hoe kan ik een kingdom joinen?

Je kunt jezelf voorstellen in #kingdom-joinen, waarna de leider van een Kingdom je een berichtje zal sturen als diegene geïnteresseerd is.

is er een dynmap?

Ja! https://activakingdoms.nl/dynmap/ (Je kunt ook /map doen op de server)

wat is precies een godsetje?

Diamond boots:
– Protection 4
– Unbreaking 3
– Feather Falling 4
– Depth strider/ Frost Walker

Diamond Leggings:
– Protection 4
– Unbreaking 3

Diamond Chestplate:
– Protection 4
– Unbreaking 3

Diamond Helmet:
– Protection 4
– Unbreaking 3
– Respiration 3
– Aqua affinity

Netherite Sword:
– Sharpness 5
– Unbreaking 3
– Fire Aspect 2

Boog:
– Power 5
– Infinity/Mending
– Unbreaking 3
– Flame

wat kun je in de shop kopen?

Op de website http://shop.activakingdoms.nl/ is het mogelijk packages te kopen voor op de server. We hebben geprobeerd de server zo min mogelijk ‘pay-to-win’ te maken door bijvoorbeeld geen kits en items aan te bieden. Het is wel mogelijk om fly te kopen, maar dit is puur om te bouwen. Ook is het mogelijk om donator-ranks te kopen waarmee je bijvoorbeeld met iemand kan trouwen of disco armor aan kan doen. Op de site staan alle voorwaarden en mogelijkheden van packages. Hieronder worden ze binnenkort nog eens extra uitgelegd.

waar is de markt?

De markt bevindt zich op de server spawn. Door in minecraft /warp hub te doen kom je bij de serverspawn terecht.

kunnen er mending boekjes bij /warp markt verkocht worden?

Mending is een enorm waardevolle enchantment, daarom willen wij dat mending zeldzaam blijft op de server. Mending boekjes kun je krijgen door (heel lang) te vissen of veel crates te openen. Mending komt dus niet bij /warp markt.

mag ik buiten de border van mijn kingdom bouwen?

Bouwen buiten de border van je kingdom is toegestaan, maar alles wat buiten de border is gebouwd kan en mag gesloopt worden door anderen. Bouwen tegen of in de buurt van de border van een ander Kingdom is niet toegestaan.

hoe kan ik een kingdom starten?

Op Activa Kingdoms is het mogelijk om je eigen kingdom te krijgen, maar eerst begin je als Tribe. Je kunt een Tribe aanvragen in apply-kingdom. Vervolgens kun je je Stam laten uitgroeien tot een Keizerrijk.

mag ik een grote farm maken (die wordt leeggehaald met een (niet-automatisch) redstone systeem)?

Mega-farms zijn niet toegestaan. Maak farms alleen zo groot als echt nodig is. De maximum grootte van een cactusfarm is 500 cacti, deze is met de juiste feature te verhogen naar 750. Twijfel je of je farm te groot is? Laat hem dan controleren door een Admin, Manager of Owner.

Ik heb een warn/ban/mute gekregen, maar ik vind deze onterecht. Wat kan ik doen?

Je kunt hiervoor via discord een ticket aanmaken. Er kan dan gesproken worden over de situatie en over een eventuele unwarn/unmute/unban.